Малай с царевично брашно
Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Царевично
50 г царевичен грис
60 г брашно София Мел Класик
1 ч.л. сушена мащерка
⅓ ч.л. сол
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3 големи яйца
50 мл царевично олио
150 г бяло саламурено сирене

За заливката:
400 г кисело мляко
3 яйца
50 г бяло саламурено сирене

Начин на приготвяне:

Намажете с мазнина подходяща форма за печене с диаметър 25 сантиметра.
Пуснете фурната да загрява на 190⁰С.
В малка купа, смесете царевичното брашно, царевичния грис и солта. Изсипете киселото мляко в голяма купа и разбъркайте в него содата, за да се угаси. Прибавете яйцата, захарта, царевичното олио и бялото брашно, разбъркайте много добре сместа.
Прибавете течните продукти към сухите и смесете добре. Накрая прибавете сиренето.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма и печете малая 15-20 минути. След това време, когато тестото е стегнало, извадете тавата и залейте малая с разбитите яйца с киселото мляко и сиренето. Върнете тавата отново във фурната и печете още 15 минути, докато заливката покафенее апетитно.
Сервирайте малая, докато е още топъл.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.01.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.