Стромболи (Stromboli)
Други солени печива
Необходими продукти:
700 г готов Пшеничен микс София Мел
180 г белтъци
200 мл хладко прясно мляко
50 г разтопено масло
1 и ½ супени лъжици захар
За плънката:
2 печени червени чушки
4-5 сушени домата
100 г пушена моцарела
100 г твърдо козе сирене
300 г задушен спанак
2 варени яйца
1 шепа пресен босилек
½ чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици доматено пюре за намазване на тестото
Начин на приготвяне:
Разбъркайте захарта в хладкото прясно мляко. Прибавете и маслото към тях.
Разбийте леко белтъците.
Пресейте брашното и направете по средата кладенче. В кладенчето изсипете всички продукти и омесете меко, нелепнещо тесто. Добавяйте брашно, докато получите желаната консистенция.
Готовото тесто поставете в голяма купа намазана с разтопено масло и го покрийте с найлоново стреч фолио.
Оставете тестото на топло да втаса, докато удвои обема си.
Пригответе плънката, като нарежете всички продукти на малки парчета, овкусете с подправките и смесете добре.
Втасалото тесто разделете на части и оформете всяка с ръце на квадрат с размери приблизително 20 Х 20 сантиметра.
Поставете 3-4 супени лъжици от плънката в единия край по дължина на тестото и завийте на руло.
Подредете готовите Стромболи върху тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга.
Покрийте ги с чиста памучна кърпа и ги оставете да втасат за 1 час.
Изпечете Стромболите в предварително загрята фурна на 190⁰С, докато станат приятно златисто-кафяви.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване