Стромболи (Stromboli)
Други солени печива

Необходими продукти:

700 г готов Пшеничен микс София Мел
180 г белтъци
200 мл хладко прясно мляко
50 г разтопено масло
1 и ½ супени лъжици захар

За плънката:
2 печени червени чушки
4-5 сушени домата
100 г пушена моцарела
100 г твърдо козе сирене
300 г задушен спанак
2 варени яйца
1 шепа пресен босилек
½ чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици доматено пюре за намазване на тестото

Начин на приготвяне:

Разбъркайте захарта в хладкото прясно мляко. Прибавете и маслото към тях.
Разбийте леко белтъците.
Пресейте брашното и направете по средата кладенче. В кладенчето изсипете всички продукти и омесете меко, нелепнещо тесто. Добавяйте брашно, докато получите желаната консистенция.
Готовото тесто поставете в голяма купа намазана с разтопено масло и го покрийте с найлоново стреч фолио.
Оставете тестото на топло да втаса, докато удвои обема си.
Пригответе плънката, като нарежете всички продукти на малки парчета, овкусете с подправките и смесете добре.
Втасалото тесто разделете на части и оформете всяка с ръце на квадрат с размери приблизително 20 Х 20 сантиметра.
Поставете 3-4 супени лъжици от плънката в единия край по дължина на тестото и завийте на руло.
Подредете готовите Стромболи върху тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга.
Покрийте ги с чиста памучна кърпа и ги оставете да втасат за 1 час.
Изпечете Стромболите в предварително загрята фурна на 190⁰С, докато станат приятно златисто-кафяви.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.01.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.