Американски кекс с банан и шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:

290 гр. бяло брашно София Мел
1 яйце
200 гр. бяла захар
30мл. олио
30 мл. прясно мляко
2 г. сода
250 г. кисело мляко
1 пакетче ванилия
5 г. суха мая
2 банана
1 цял млечен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Сухите и течните съставки се разделят в отделни купи.

2. След това прибавяме сухите съставки към течните.

3. Разбъркваме добре.

4. Банана се реже на кубчета, а шоколада се начупва на ситни парчета и ги прибяваме към получената смес.

5. Намазваме формата с олио и я поръсваме с брашно, за да не залепне кекса и печем на 180 градуса 30 - 40 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мария Василева от София-град

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.