Бадемов кейк


Сладкиши

Необходими продукти:

70 г брашно София Мел Класик
180 г захар
150 г бадемово брашно
4 яйца
15 г олио
10 г канела

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме с кухненски робот на висока степен яйцата с захарта до увеличаване на обема на сместа - 5 минути.

2. Добавяме бадемово брашно и бяло брашно като намаляме скоростта на робота за да запазим обема на яйчената смес 2 минути.

3. Добавяме олио и канела и разбиваме още една минута с кухненски робот.

4. Подготвяме форма за печене и добавяме сместа в нея.

5. Печем на 180 градуса във фурна с вентилатор за 30 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Йорданка Стоянова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.