Бадемов кейк
Сладкиши
Необходими продукти:
70 г брашно София Мел Класик
180 г захар
150 г бадемово брашно
4 яйца
15 г олио
10 г канела
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме с кухненски робот на висока степен яйцата с захарта до увеличаване на обема на сместа - 5 минути.
2. Добавяме бадемово брашно и бяло брашно като намаляме скоростта на робота за да запазим обема на яйчената смес 2 минути.
3. Добавяме олио и канела и разбиваме още една минута с кухненски робот.
4. Подготвяме форма за печене и добавяме сместа в нея.
5. Печем на 180 градуса във фурна с вентилатор за 30 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Йорданка Стоянова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
