Бадемови гевречета с бързо домашно бутер тесто Дребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:

3 чаени чаши пшенично брашно София Мел Био (около 500 грама)
250 милилитра хладко прясно мляко
1 супена лъжица суха мая (12 грама)
1 голямо яйце
1 пакет ванилова захар
3 супени лъжици захар
30 грама разтопено масло
щипка сол
170 грама масло със стайна температура

За намазване:
100 грама бадемов марципан
½ чаена чаша белени бадеми
1 супена лъжица какао
1 яйце

Всички продукти се смилат в блендер, докато получите гладка гъста паста.

За намазване преди печене:
1 яйце
1 шепа филирани бадеми

Начин на приготвяне:

Разтворете маята и захарта в хладкото прясно мляко. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.
Разбъркайте солта в брашното и направете по средата кладенче.

Прибвете към брашното маята, маслото и леко разбитото яйце. Омесете много меко тесто.

Разточете тестото в квадратна форма с размери 30х30 сантиметра и подредете в центъра маслото, нарязаното на филийки по 5 милиметра. Прегънете четирите краища на тестото останали отстрани, върху маслото и разточете леко. Сгънете долния и горния край на тестото към средата и завъртете тестото, така че да точите по дългата му страна. Разточете отново на правоъгълник с размери около 15х30 сантиметра. Набрашнете леко, ако усетите, че се лепи по плота и по точилката. Отново сгънете двата края (долния и горния) така че да се срещнат по средата и раточете съвсем леко. Опаковайте тестото добре в найлоново стреч фолио и го поставете във фризера за 1 час.

След това време, отново разточете тестото, като прибавяте по малко брашно върху работния плот и върху тестото, за да не залепва точилката по него. Разточете по същия начин по дължина, като оформяте правоъгълник поне още 3 пъти и приберете отново тестото във фризера за 1 час.

Поставете хартия за печене върху две големи тави.

След това разточете тестото на много дълъг правоъгълен лист с дебелина около 3 милилметра.  Дължината трябва да е около 60 сантиметра и широчина около 20. 

Нарежете тестото на ленти по 3 сантиметра всяка. Намажете обилно една лента с плънката и поставете втора върху нея. Усукайте тестото и го завийте на геврече.

Готовите гевречета поставете върху покритата тава с хартия за печене. Покрийте тавите с гевречетата с найлона и ги оставете на топло да втасват за 1 и ½ часа.

Загрейте фурната на 180⁰С.

Преди да изпечете гевречетата, намажете повърхността им с разбито яйце и поръсете с филирани бадеми.
Изпечете ги за 30 минути в предварително загрятата фурна.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.01.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.