


Портокалово-маслени сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
250-300 г Брашно за дома 5 кг София Мел
2-3 с.л. прясно мляко
150 г меко масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората на един портокал
пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
1. Маслото се разбива с миксер заедно с пудрата захар. Добавят се жълтъците, прясното мляко, ванилията и настърганата портокалова кора и отново се разбива до гладка смес. Брашното се пресява и се смесва с останалите продукти.
2. Получената смес се изсипва на набрашнен плот и се замесва средно меко тесто. Готовото тесто се увива в стреч фолио и се оставя за час в хладилника.
3. След като се охлади, се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. С формичка се изрязват сладките и се подреждат върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 170 °C фурна за около 10 минути.
По желание, след пълното им охлаждане, сладките могат да бъдат украсени.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
