Меденки

Необходими продукти

брашно София Мел Класик около 1 кг (или колкото поеме)
2 яйца + 1 жълтък
2 к.ч. захар
2 к.ч. олио
3 с.л. течен мед
2 к.л. канела
1 к.л. сода

В дълбок съд се смесват яйцата, жълтъка, захарта и олиото. Бъркат се с миксер, докато захарта се разтвори напълно.

Добавя се меда, канелата и содата. Постепенно се прибавя и брашното, докато се получи твърдо тесто. Бърка се най-напред с дървена лъжица, а след това се меси с ръце.

От полученото тесто се оформят меденките в желана форма или се правят на малки топчета.

На всяка отделна сладка, по желание, може да се постави парченце орех. Меденките се нареждат в намаслена тава на разстояние 2-3 см една от друга. Пекат се на 230 градуса.

публикувано на 15.02.2016 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти