Меденки
Сладкиши , Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
брашно София Мел Класик около 1 кг (или колкото поеме)
2 яйца + 1 жълтък
2 к.ч. захар
2 к.ч. олио
3 с.л. течен мед
2 к.л. канела
1 к.л. сода
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се смесват яйцата, жълтъка, захарта и олиото. Бъркат се с миксер, докато захарта се разтвори напълно.
Добавя се меда, канелата и содата. Постепенно се прибавя и брашното, докато се получи твърдо тесто. Бърка се най-напред с дървена лъжица, а след това се меси с ръце.
От полученото тесто се оформят меденките в желана форма или се правят на малки топчета.
На всяка отделна сладка, по желание, може да се постави парченце орех. Меденките се нареждат в намаслена тава на разстояние 2-3 см една от друга. Пекат се на 230 градуса.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване