Канелени звезди Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
100 г мед
60 г захар
90 г олио от гроздови семена
10 г бакпулвер
3 г канела
щипка сол
филирани бадеми или нарязан шамфъстък за украса
белтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180°C градуса.

2. Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем или нарязан шамфъстък. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.08.2015

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.