Канелени звезди

Необходими продукти

300 г брашно София Мел Класик
100 г мед
60 г захар
90 г олио от гроздови семена
10 г бакпулвер
3 г канела
щипка сол
филирани бадеми или нарязан шамфъстък за украса
белтък за намазване

1. Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180°C градуса.

2. Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем или нарязан шамфъстък. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.

публикувано на 05.08.2015 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти