


Канелени звезди
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
100 г мед
60 г захар
90 г олио от гроздови семена
10 г бакпулвер
3 г канела
щипка сол
филирани бадеми или нарязан шамфъстък за украса
белтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето с меда, захарта и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера и канелата. Направете на топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час. Загрейте фурната на 180°C градуса.
2. Разточете тестото до около 4мм дебелина и изрежете звезди с формичка за сладки. Намажете ги с белтък и декорирайте с резенчета филиран бадем или нарязан шамфъстък. Можете също да поръсите леко с канела. Изпечете за около 20 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
