


Петифури с кайсии
Сладкиши и Дребни сладки
Необходими продукти:
180 г брашно София мел за Кекс
5 яйца
100 мл вода
150 г захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За крема:
250 мл сладкарска сметана, разбита на пухкав крем
200 г заквасена сметана
4-5 нарязани на дребно кайсии
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и се добавят водата и ванилията. След това пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте в сместа. Изсипете в голяма четириъгълна форма за печене, застлана с хартия. Печете на 170 градуса за около 30 минути или до готовност.
Разбийте сметаната и смесете като леко разбърквате със заквасената сметана.
Добавете парченцата кайсии.
Добре охладеният блат се разделя на две еднакви парчета, между които се намазва 2/3 от сметановия крем. Върху горния слой се намазва останалата сметана и се прибира в хладилника да стегне. След 2-3 часа сладкишът се разрязва на малки петифури и се украсява с парченца кайсия и филирани ядки.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
