Петифури с кайсии Сладкиши, Дребни сладки

Необходими продукти:

180 г брашно София мел за Кекс
5 яйца
100 мл вода
150 г захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

За крема:
250 мл сладкарска сметана, разбита на пухкав крем
200 г заквасена сметана
4-5 нарязани на дребно кайсии

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и се добавят водата и ванилията. След това пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте в сместа. Изсипете в голяма четириъгълна форма за печене, застлана с хартия. Печете на 170 градуса за около 30 минути или до готовност.

Разбийте сметаната и смесете като леко разбърквате със заквасената сметана.

Добавете парченцата кайсии.

Добре охладеният блат се разделя на две еднакви парчета, между които се намазва 2/3 от сметановия крем. Върху горния слой се намазва останалата сметана и се прибира в хладилника да стегне. След 2-3 часа сладкишът се разрязва на малки петифури и се украсява с парченца кайсия и филирани ядки.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.05.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.