140 г брашно София Мел Класик
5 яйца
190 г захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
обикновена и пудра захар за поръсване
Белтъците се отделят от жълтъците. Първите се разбъркват до получаване на твърда пяна, след което към тях се прибавя половината количество от захарта. Бърка се, докато кристалчетата се разтопят и се получи гладка смес.
Жълтъците се разбъркват с другата половина от захарта, след което към тях се прибавя брашното, ванилията и бакпулвера. Сухите съставки се смесват предварително, преди да се изсипят.
Двете смеси се комбинират и се бъркат с помощта на дървена лъжица, докато съставките се обединят.
Бишкотите се оформят с помощта на шприц, в който се поставя тестото. Нареждат се върху хартия за печене на разстояние от 2-2,5 см, за да не залепнат една за друга при печене. За да се разтече тестото по-малко, може предварително да изстудите тавата в хладилник.
Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 8-10 мин. или докато бишкотите придобият златисто-розов цвят. Когато се извадят от печката, се оставят да се охладят леко в тавата и едва тогава се изваждат.
По желание се поръсват със смес от кристална и пудра захар.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ