Хрупкави бишкоти
Дребни сладки
Необходими продукти:
140 г брашно София Мел Класик
5 яйца
190 г захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
обикновена и пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците. Първите се разбъркват до получаване на твърда пяна, след което към тях се прибавя половината количество от захарта. Бърка се, докато кристалчетата се разтопят и се получи гладка смес.
Жълтъците се разбъркват с другата половина от захарта, след което към тях се прибавя брашното, ванилията и бакпулвера. Сухите съставки се смесват предварително, преди да се изсипят.
Двете смеси се комбинират и се бъркат с помощта на дървена лъжица, докато съставките се обединят.
Бишкотите се оформят с помощта на шприц, в който се поставя тестото. Нареждат се върху хартия за печене на разстояние от 2-2,5 см, за да не залепнат една за друга при печене. За да се разтече тестото по-малко, може предварително да изстудите тавата в хладилник.
Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 8-10 мин. или докато бишкотите придобият златисто-розов цвят. Когато се извадят от печката, се оставят да се охладят леко в тавата и едва тогава се изваждат.
По желание се поръсват със смес от кристална и пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване