


Тарталети
Сладкиши и Дребни сладки
Необходими продукти:
За тестото:
400 г брашно София Мел Класик
200 г масло
2 бр. ванилия
100 г пудра захар
2 бр. яйца
1 щипка сол
За крема:
400 мл прясно мляко
1 пакетче масло
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
2 бр. ванилия
Начин на приготвяне:
Получената смес за тестото от брашното, маслото, ванилията, пудрата захар и солта се замесва в купа, докато стане на трохи. След това се прибавят двете яйца.
Формите се намазват с масло и се формира тестото в тях.
Пекат се на загрята фурна от 200 градуса около 15 минути. След като изстинат се изваждат от формите.
Крема:
Всички продукти за крема се изсипват в тенджера на бавен огън за около 40 минути и се разбъркват до пълно сгъстяване. Накрая се добавят и двете ванилии.
Получените тарталети се декорират с пресни сезонни плодове.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
