


Великденски курабии
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел Екстра
3 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
3 бр амонячна сода
1 ч.ч. разтопено масло + олио
кората на 1 лимон
3 бр ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се млякото, мазнината и амонячната сода. Разбива се сместа и се прибавят ванилията и лимоновата кора.
Течната смес се добавя към брашното и се замесва средно меко тесто.
Оформят се малки топчета с големина на орех, поръсват се със захар и се пекат в загрята на 190 градуса фурна.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
