Баклава с кексов пълнеж и локум
Сладкиши
Необходими продукти:
Бяло брашно - екстра 1к.ч.
500 г кори за баница
300 г розов локум (2 кутии)
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
Начин на приготвяне:
1. Яйцата, захарта, олиото и брашното с бакпулвера се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета - всяко локумче на 4 части.
2. Вземат се по 2 листа кори и помежду се намазват с масло. В началото се нареждат локумчетата, след това орехите до тях и по останалата част от кората се намазва с 2 с.л. от пандишпановата смес. Навиват се на руло.
3. Това се прави с всички кори. Нареждат се в правоъгълна тава и се изпича.
4. След като изстине баклавата се нарязва на парчета и се залива със сироп.
5. Задължително трябва да престои 10-12 часа преди сервиране.
6. Към орехите може да се прибави 1 ч.л. канела.
7. За сиропа: • 3 ч.ч. вода • 3 ч.ч. захар • 4 ванилии
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
valentina velcheva от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
