


Бананов хляб с орехи
Хлябове
Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. начукани орехови ядки
1/2 ч.ч. сушени кайсии или стафиди
3/4 ч.ч. намачкани банани
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
125 г неосолено масло
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа смесете банана, захарта, млякото, яйцето, маслото, солта, содата за хляб и бакпулвера.
2. Разбъркайте добре до пълно смесване на продуктите.
3. Под постоянно разбъркване с дървена лъжица добавете брашното, ядките, кайсиите. Бъркайте докато се смесят всички съставки добре.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена продълговате форма за хляб.
5. Печете на 170 градуса за около 1 час. Проверете с клечка дали е изпечено добре.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
