Бананов хляб с орехи Хлябове

Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.л. сода за хляб 
2 ч.л. бакпулвер 
1/2 ч.л. сол 
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. начукани орехови ядки 
1/2 ч.ч. сушени кайсии или стафиди
3/4 ч.ч. намачкани банани
1/2 ч.ч. прясно мляко 
1 яйце
125 г неосолено масло

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа смесете банана, захарта, млякото, яйцето, маслото, солта, содата за хляб и бакпулвера.
2. Разбъркайте добре до пълно смесване на продуктите.
3. Под постоянно разбъркване с дървена лъжица добавете брашното, ядките, кайсиите. Бъркайте докато се смесят всички съставки добре. 
4. Изсипете сместа в предварително намаслена продълговате форма за хляб.
5. Печете на 170 градуса за около 1 час. Проверете с клечка дали е изпечено добре.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.07.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.