Pani popo са сладки кокосови кифлички познати от самоанската кухня.
Пани означава „кифлички“, а попо означава „кокос“.
Самите кифлички се правят от сладко тесто за хляб. След това се приготвя отделен кокосов сос и се излива върху тестото, преди да се изпече цялото ястие. Изключително меки и сладки, трябва да ги опитате :

Самоански сладък хляб Пани попо


Хлябове и Други сладки печива

Необходими продукти:

Около 360 г брашно София Мел Класик
5 г суха мая
80 г кристална захар
400 мл коксово мляко
15 мл олио
щипка сол
50 мл вода

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и правете кладенче в него. Сложете маята и една супена лъжица от захарта. Отделно, затоплете леко 200 мл от кокосовото мляко и водата. Трябва да са хладки. Прибавете ги към маята и ги оставете 2-3 минути да се активират. Сложете леко олиото по ръба на съда, за да се замеси по-лесно тестото и замесете меко, нелепнещо тесто. Добавяте още мазнина или брашно, ако е необходимо.

След като тестото е готово, го оформете на топка и го сложете в намазан с олио съд, покрито с кърпа или стреч фолио. Поставете на топло за да удвои обема си - най-лесно е във фурната на 50 градуса.

След като тестото втаса го разделете на девет равни части оформяйки ги на топки. Наредете ги под формата на "слънце" в съд за печене и ги оставете да втасат още веднъж. След като са готови, ги залейте с останалото кокосов мляко, смесено с кристалната захар.

Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса с вентилатор за около 40 минути.
Съвет: След като се запече до златисто, покрийте с фолио, за да не прегаря захарта и печете до готовност :)

Хлебчето е супер меко и въздушно, а около него има захарна обвивка, която ще ви накара да си оближете пръстите.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

11.05.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.