Бананов кейк със стафиди
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
320 г брашно София Mел класик
125 г захар
2 яйца
125 мл прясно мляко
60 г меко краве масло
3 банана
60 г стафиди
2 ч.л бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Започвате със сухите съставки - брашното, бакпулвера, захарта. Разбъркайте и добавете маслото до получаване на трохи.
2. Намачкайте бананите с вилица.
3. Отделно смесете течните съставки - яйцата, прясното мляко и бананите.
4. Добавете течната към сухата смес и разбъркайте добре до получаване на хомогенност.
5. Поръсете със стафиди.
6. Изсипете в силиконова форма и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 - 45 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
