200 г брашно София Мел за кекс
3 яйца
50 мл олио
180 г захар
150 мл прясно мляко
1 пак. бакпулвер
1 лимон
есенция лимон
150 г заквасена сметана
150 мл сладкарска сметана
2 с.л. пудра захар
Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете млякото, олиото и бакпулвера.
След това настържете кората на лимона и заедно със сока ги добавете към сместа.
Добавете и брашното и разбъркайте до гладка смес.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете сладкиша за около 40 минути. Проверете с дървена клечка за готовността му.
Докато изпеченият лимонов кекс изстива, направете крема.
Разбийте заквасената сметана с пудрата захар и добавете към разбитата до пухкавост сладкарска сметана.
След като сладкишът е достатъчно охладен, леко сиропирайте със захарен сироп или компот от кайсии горната част и намажете със свежия крем.
Приберете в хладилник за около 2-3 часа.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ