Лимонов сладкиш
Кексове и мъфини, Други сладки печива

Необходими продукти:

200 г брашно София Мел за кекс
3 яйца
50 мл олио
180 г захар
150 мл прясно мляко
1 пак. бакпулвер
1 лимон
есенция лимон
150 г заквасена сметана
150 мл сладкарска сметана
2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете млякото, олиото и бакпулвера.

След това настържете кората на лимона и заедно със сока ги добавете към сместа. 

Добавете и брашното и разбъркайте до гладка смес. 

Загрейте фурната на 170 градуса и печете сладкиша за около 40 минути. Проверете с дървена клечка за готовността му.

Докато изпеченият лимонов кекс изстива, направете крема. 

Разбийте заквасената сметана с пудрата захар и добавете към разбитата до пухкавост сладкарска сметана. 

След като сладкишът е достатъчно охладен, леко сиропирайте със захарен сироп или компот от кайсии горната част и намажете със свежия крем. 

Приберете в хладилник за около 2-3 часа. 

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.04.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.