Портокалови капкейкове с домашен крем
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
За сместа:
200 г брашно Кекс София Мел
200 г олио
200 г захар
5 яйца
настърганата кора и сокът от 1 портокал
За крема:
40 г брашно Кекс София Мел
500 мл мляко
4 жълтъка
100 г захар
20 г масло
шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта докато станат на светъл крем. Без да спирате миксера, налейте олиото на тънка струя. Добавете настърганата портокалова кора и сока, след това пресейте отгоре брашното.
2. Пресипете сместа във форма за мъфини, застлана с хартиени чашки. Печете в загрята до 170°С за около 15 мин, като проверите за готовност с дървена клечка.
Оставете да се охладят. Сместа е достатъчна за около 16 къпкейка
3. Пригответе крема: Разцепете шушулката ванилия и остържете семената. Сложете млякото заедно със семената ванилия да се загрее в малък съд. Разбийте в купа жълтъците с брашното и захарта. Добавете част от горещото мляко към сместа, след това я върнете в съда на огъня. Варете, като разбърквате, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня, добавете маслото, разбъркайте и оставете да се охлади напълно.
4. Отрежете конусовидно капаче от горната част на всеки капкейк. Поставете в кухината малко крем и сложете капачето отгоре. Поръсете с пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване