


Шарен кекс
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София Мел за Кекс
5 яйца
1 ч.ч. кристална захар
6 с.л. олио
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват с миксер в продължение на 1 мин. Към тях се добавя захарта и се бърка непрестанно още 10 мин. Накрая се прибавя и олиото;
2. Към това тестото се изсипва предварително пресятото брашно за кекс на София Мел и се бърка с дървена лъжица в една и също посока;
3. В предварително намазнена форма за кекс се изсипват ¾ от тестото. Към другата ¼ се прибавя какаото, разбърква се и се добавя към останалото тесто във формата;
4. Фурната се включва предварително, за да загрее, като скарата за печене се сваля на най-ниското ниво. Щом тестото се постави в печката, тя се превключва на режим за печене само отдолу. Когато кексът придобие коричка отстрани, се включва отгоре и отдолу за няколко минути. Пече се на 180 градуса;
5. Готовият кекс се поръсва с пудра захар. Сервира се с кафе или друга напитка по избор.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
