Бананов кекс с канела
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
1 и 3/4 ч.ч. брашно София мел Класик
115 г меко масло
1 ч.ч. кристална захар
2 яйца
3 намачкани с вилица банана
1 и 1/2 ч.л. канела
2 ванилии
1 с.л. прясно мляко
щипка сол
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Разбийте мекото масло и захарта с миксер, добавете яйцата, намачканите на пюре банани, сложете канелата, ванилията, солта, прясното мляко и накрая брашното, разбъркано с бакпулвера.
2. Покрийте форма за кекс с хартия за печене или намажете с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа и заравнете.
3. Печете на загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути, докато забодена клечка излезе суха. Извадете от формата и охладете върху решетка.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Владимирова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
