Бананов хляб със захаросан джинджифил


Сладкиши

Необходими продукти:

250 г брашно София мел Екстра
10 г бакпулвер
100 г нарязан захаросан джинджифил
2 яйца
150 г захар
300 г банани
1 ч.л. ванилена есенция
50 г заквасена сметана
100 мл зехтин
30 г тъмнокафява захар
1 ч.л. смлян кардамом
щипка настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват брашното и бакпулверът. Добавя се ситно нарязаният джинджифил. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

2. Бананите се пасират и се разбъркват със сметаната, зехтинът, захарта и ванилията. Добавят се към яйчената смес. Сипват се сухите съставки и се разбърква няколко пъти, колкото да се получи еднородна смес.

3. Изсипва се в намазнена форма за хляб. Кафявата захар се смесва с кардамома и индийското орехче и се поръсва върху тестото.

5. Пече се в предварително загрята на 180С фурна, 45-60 минути. След като се извади от фурната се оставя да изстине леко във формата. След това се изважда и се поставя върху решетка да изстине напълно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ваня Митова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.