Бананов хляб със захаросан джинджифил
Сладкиши
Необходими продукти:
250 г брашно София мел Екстра
10 г бакпулвер
100 г нарязан захаросан джинджифил
2 яйца
150 г захар
300 г банани
1 ч.л. ванилена есенция
50 г заквасена сметана
100 мл зехтин
30 г тъмнокафява захар
1 ч.л. смлян кардамом
щипка настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват брашното и бакпулверът. Добавя се ситно нарязаният джинджифил. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
2. Бананите се пасират и се разбъркват със сметаната, зехтинът, захарта и ванилията. Добавят се към яйчената смес. Сипват се сухите съставки и се разбърква няколко пъти, колкото да се получи еднородна смес.
3. Изсипва се в намазнена форма за хляб. Кафявата захар се смесва с кардамома и индийското орехче и се поръсва върху тестото.
5. Пече се в предварително загрята на 180С фурна, 45-60 минути. След като се извади от фурната се оставя да изстине леко във формата. След това се изважда и се поставя върху решетка да изстине напълно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
