Бананови американски палачинки с Био брашно от Лимец


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

Количеството е за около 10 малки палачинки.

2 узрели банани
2 големи яйца
100 грама (¾ чаена чаша) брашно София Мел Био Лимец
½ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка канела
кокосово масло за пържене

Начин на приготвяне:

Намачкайте бананите добре в купа и след това прибавете яйцата.
Смесете брашното от лимец, бакпулвера и канелата, след което пресейте върху сместа от банани и яйца. Разбъркайте добре, така че да няма сухи участъци от брашното в гъстото тесто, но без да прекалявате.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън. Преди да поставите от тестото намажете с помощта на силиконова четка от кокосовото масло (ако маслото е твърдо, разтопете го предварително). Сложете по една препълнена супена лъжица от тестото в тигана и оформете в кръгла форма всяка палачинка. Пържете, докато се образуват дупчици по повърхността, след което обърнете от другата страна до готовност.
По този начин пригответе всичкото тесто.
Сервирайте палачинките, докато са още топли със сладко, мед или кленов сироп, както ги предпочитате.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.07.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.