Бананови мъфини с маслен крем
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 пак. бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 яйца
100 мл олио
2 банана
100 г черен шоколад
150 г краве масло
190 г пудра захар
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купата на настолен миксер захарта с яйцата и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете олиото.
2. Прибавете намачканите с вилица банани, брашното и бакпулвера.
3. Добавете натрошения на едри парченца шоколад. Напълнете формите за мъфини до 2/3 от обема и печете на 180◦C за 15-20 минути.
4. В купата на миксера смесете размекнатото масло с ванилията и пресятата пудра захар. Разбъркайте на ниска скорост докато се смесят, след което добавете прясното мляко и есенцията. Разбийте на висока скорост до пухкав крем.
5. До употреба го съхранявайте в добре затворен найлонов плик. Декорирайте мъфините.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марияна Войникова от Сливен
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
