


Бисквити „Кантучини“
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
270 g брашно София Мел Кекс
140 g захар
2 яйца
кората на 1 лимон
40 g масло
150 g сурови бадеми
Брашно София Мел Класик за поръсване на плота и за доомесване на тестото
Начин на приготвяне:
Разбъркайте захарта, яйцата и лимоновата кора.
Добавете брашното и смесете добре.
След това прибавете мекото масло.
Месете до гладко тесто. /Тестото е лепкаво/.
Добавете бадемите и разбъркайте хубаво.
Поръсете плота с брашно и оформете тестото на топка, като прибавите малко брашно, ако е необходимо.
След това разделете тестото на две части, които оформете на фитили и поставете в тавичка покрита с хартия за печене.
Изпечете с любов в предварително загрята на 170 ˚С фурна за около 30-35 мин без вентилатор. Извадете и нарежете топлите фитили на бисквитки с дебелина около 1 пръст.
След това, подредете бисквитките отново в тавичката и запечете от двете страни за около 5-6 мин на 165 ˚С.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
