Бисквити с шамфъстък и шоколад
Дребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:


2 ч.ч. брашно София Мел Класик
½ ч.ч. масло, със стайна температура
¾ ч.ч. фина захар
1 голямо яйце
4-5 капки есенция ром
1 ч.л. ванилов екстракт
½ ч.л. бадемов екстракт
1 ч.л. бакпувер
¼ ч.л. сол
30 г тъмен шоколад, разтопен и леко охладен
⅓ ч.ч. сурови, нарязани шамфъстъци
5 капки зелена гел боя за сладкиши

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато сместа стане светла и пухкава.
Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до пълното му усвояване от сместа.
След това добавете ванилията, бадемовия екстракт и ромовата есенция, разбъркайте. Накрая прибавете брашното, в което сте разбъркали солта предварително, като разбивате само докато се разпредели в маслено-яйчната смес, не прекалявайте.
Готовото тесто разделете на две части.
В едната част прибавете разтопения шоколад и омесете добре, докато цвета стане равномерен.
В другата част, прибавете зелената боя и нарязаните ядки. Омесете, докато цвета стане равномерен и ядките се разпределят в тестото.

Разточете шоколадовото тесто на правоъгълна кора с дебелина половин сантиметър и широчина около 8-10 сантиметра, дължината е според количеството тесто. Разточете директно върху свежо фолио за съхранение. Зелената част от тестото с ядките, оформете във форма на цилиндър с дължината на шоколадовата кора. Поставете зеленото тесто с цилиндрична форма по средата на шоколадовото тесто и завийте плътно, с помощта на фолиото. Оформете добре и го приберете в хладилника за 2 часа. За по удобно съхранение, разделете тестото на три части.

Загрейте фурната до 180°С.
Извадете студеното тесто и го нарежете с остър нож на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Подредете ги върху тави, постлани с хартия за печене.
Печете за 8-10 минути.
Оставете бисквитите да се охладят върху тавите, преди да ги приберете в кутии за съхранение.

Време за приготвяне 2 часа и 30 минути
Време за готвене 10 минути
Порции 10+

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.12.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.