Брауни с череши и шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:

200 грама натурален шоколад
100 грама кокосово масло*
100 грама брашно Екстра София мел
100 грама захар
4 яйца

200 грама череши, без костилки

за глазурата:
100 грама натурален шоколад
20 грама кокосово масло

*Може да използвате и краве масло.

за декорация:
какао на прах
лиофилизирани малини

Начин на приготвяне:

Сложете яйцата в дълбока купа. Добавете захарта и разбийте на пяна.
Начупете шоколада на парченца и добавете кокосовата захар. Разтопете ги на водна баня.
Добавете разтопения шоколад към сместа и разбъркайте.
Добавете брашното и отново разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Намаслете тавичка с мазнина. <размери на тавичката: 15/20 сантиметра>
Изсипете сместа за браунито и заравнете. Подредете черешите отгоре и леко ги притиснете, за да потънат в сместа.
Печете на 180 градуса за 25-30 минути. Извадете браунито от фурната и охладете.
Начупете шоколада за заливката на парченца и добавете кокосовата захар. Разтопете ги на водна баня.
Залейте браунито с шоколад и го сложете в хладилник за един час, за да стегне шоколада.
След това го поръсете с какао и лиофилизирани малини.
Разрежете на парчета и сервирайте.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

08.05.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.