


Брауни с череши и шоколад
Сладкиши
Необходими продукти:
200 грама натурален шоколад
100 грама кокосово масло*
100 грама брашно Екстра София мел
100 грама захар
4 яйца
200 грама череши, без костилки
за глазурата:
100 грама натурален шоколад
20 грама кокосово масло
*Може да използвате и краве масло.
за декорация:
какао на прах
лиофилизирани малини
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата в дълбока купа. Добавете захарта и разбийте на пяна.
Начупете шоколада на парченца и добавете кокосовата захар. Разтопете ги на водна баня.
Добавете разтопения шоколад към сместа и разбъркайте.
Добавете брашното и отново разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Намаслете тавичка с мазнина. <размери на тавичката: 15/20 сантиметра>
Изсипете сместа за браунито и заравнете. Подредете черешите отгоре и леко ги притиснете, за да потънат в сместа.
Печете на 180 градуса за 25-30 минути. Извадете браунито от фурната и охладете.
Начупете шоколада за заливката на парченца и добавете кокосовата захар. Разтопете ги на водна баня.
Залейте браунито с шоколад и го сложете в хладилник за един час, за да стегне шоколада.
След това го поръсете с какао и лиофилизирани малини.
Разрежете на парчета и сервирайте.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
