Бързи кифлички с шоколад


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

800 г брашно София Мел Екстра
100 мл топло мляко
10 г суха мая
2 яйца
140 г захар
1 ч. л. сол 40 мл олио

За пълнежа: течен шоколад

Начин на приготвяне:

В прясното мляко се размива маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се да шупне за 15 минути. Замесва се меко тесто от всички съставки и се оставя да втаса завито във фолио за около 1 час на топло. След като тестото е готово се разделя на две и се разточват кръгли кори. Всяка се нарязва на 12 триъгълника и в шороката част на всеки се слага малко течен шоколад. Навиват се и се оформят като кифлички. Намазват се със смес от яйце и 2 с.л. прясно мляко и може да се поръсят със сусам. Кифличките се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

13.07.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.