


Бързи кифлички с шоколад
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
800 г брашно София Мел Екстра
100 мл топло мляко
10 г суха мая
2 яйца
140 г захар
1 ч. л. сол 40 мл олио
За пълнежа: течен шоколад
Начин на приготвяне:
В прясното мляко се размива маята с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се да шупне за 15 минути. Замесва се меко тесто от всички съставки и се оставя да втаса завито във фолио за около 1 час на топло. След като тестото е готово се разделя на две и се разточват кръгли кори. Всяка се нарязва на 12 триъгълника и в шороката част на всеки се слага малко течен шоколад. Навиват се и се оформят като кифлички. Намазват се със смес от яйце и 2 с.л. прясно мляко и може да се поръсят със сусам. Кифличките се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
