Черешов пай Туин Пийкс


Сладкиши

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Екстра
50 г пудра захар
100 г меко краве масло
1 яйце
12 г студена вода
500 г череши
150 г захар
15 г пшенично нишесте
3 г канела
5 г лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Смесват се брашното, пудрата захар, маслото, яйцето и студената вода - в купа и се омесва твърдо тесто. Завива се в фолио и се слага в хладилника за около половин час.

2. За плънката: черешите без костилки и захарта се слагат в малка тенджерка на слаб котлон. След като черешите пуснат сок се прибавя нишестето размито с малко студена вода, лимонов сок и канела. Бърка се до сгъстявачне. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.

3. Тестото се дели на 2 части. По-голямата част се разточва по дъното и страните на форма за пай.

4. Сипва се плънката. Останалото тесто се разточва с големината на формата.

5. Слага се отгоре, като капак и стърчащите ръбчета от долното тесто се завиат по краищата.

6. Целия сладкиш е набожда с вилица на няколко места.

7. Пече се на 180 градиса 35-40 мин до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

14.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.