Чийзкейк блонди с бял шоколад, ягоди и малини
Сладкиши
Необходими продукти:
125 г брашно София мел Класик
115 г краве масло
220 г кристална захар
2 яйца
2 ч.л. ванилия екстракт
5 г бакпулвер
щипка сол
50 г бял шоколад на капки
50 г малини
50 г ягоди
220 г крема сирене
60 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот се поставят брашното, бакпулвера, солта, едното яйце, кристалната захар, 1 ч.л. екстракт ванилия и студеното краве масло нарязано на кубчета. Блиндира се сместа за около минута, докато се смесят продуктите.
2. Изважда се тестото с помощта на шпатула и се изсипва и разпределя в тавичка с диаметър 20х20 см, покрита с хартия за печене и се изравнява.
3. Върху сместа се поръсват половината капки шоколад, малини и нарязани ягоди.
4. В купа се смесват крема сиренето, второто яйце, пудрата захар и ванилията и сместа се разбива с миксер на пухкав крем.
5. Разпределя се върху другата смес и с помощта на клечка се правят вълнички в сместа, да се получи шарка.
6. Отгоре се разпределят останалите шоколад, малини и ягоди и блондито се пече в загрята на 170 градуса фурна, на средна скара за около 45 минути.
7. Изважда се, охлажда се и се нарязва на квадрати.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване