Цитрусов сладкиш
Сладкиши

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Класик
120 милилитра вода (стайна температура)
100 г захар
150 г ванилова захар
50 милилитра растително олио
Щипка сол
10 г бакпулвер

За пълнежа:
1 лимон
1 лайм
1 портокал
100 милилитра вода
150 г захар
30 г натурално нишесте

Начин на приготвяне:

Измийте с четка и топла вода плодовете. Настържете кората и от трите на фино ренде, само горната част, преди да се покаже бялото на кората. Изстискайте сока и от трите плода и поставете всичко заедно с водата, захарта и нишестето в касерола на котлона. Варете на средно-висока температура, като непрекъснато разбърквате с тел, докато крема се сгъсти. Махнете го от огъня и постелете по повърхността стреч фолио, за да не хваща коричка.
Направете тестото, като смесите брашното, солта и бакпулвера. Поставете ги в средна купа и направете по средата кладенче.
В друг съд разбъркайте във водата захарта, ваниловата захар и олиото. Изсипете течната част при брашното и омесете меко тесто, което не се залепва по ръцете ви. Добавете още малко брашно ако е необходимо.
Постелете хартия за печене по дъното и стените на правоъгълна форма с диаметър 18х26 сантиметра.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Разделете тестото на две равни части. Разточете първата част от тестото с дебелина около 6-7 мм. и поставете на дъното на формата, като се стараете тестото да образува борд с височина около 2.5-3 сантиметра от всички страни. Отгоре изсипете крема. След това разточете и второто парче тесто и го поставете внимателно отгоре. Натиснете стърчащото тесто от долната платка върху горната добре, за да не изтича крема при печенето. Направете малки дупчици по повърхността на тестото.
Печете в предварително загрятата фурна 40-45 минути, докато порозовее повърхността навсякъде.

Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно преди да го нарежете. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.04.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.