2 ч. ч. брашно София Мел Екстра
4 яйца
1 ½ ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 к. ч. олио
1 к. л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
мармалад или сладко по избор
Белтъците се отделят от жълтъците.
С миксер жълтъците се разбиват с 1 ч. ч. захар и киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Добавя се олиото и отново се разбива. Постепенно се изсипва брашното, в което е добавен бакпулвера. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
Сместа се изсипва в намазнена тава и се пече на 180 градуса до готовност.
Белтъците и ½ ч. ч. захар се разбиват с миксер на сняг.
Изпеченият блат се намазва с мармалад или сладко по избор и отгоре се разстилат разбитите белтъци.
Сладкишът се запича отново във фурната до порозовяване.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ