Домашни понички


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

220 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
100 мл прясно мляко
40 г масло
1 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 ампула ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
сладко от ягоди или малини за пълнеж
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с мекото масло, ванилията, захарта и прясното мляко.Брашното се смесва със солта и содата и се разбърква с течните съставки. Омесва се меко тесто и се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. С чаша или метален ринг с диаметър 7-8 см се изрязват кръгове. В дълбок съд за пържене се слага олио и поничките се пържат на маслена баня докато добият златист загар. След като са готови се пълнят със сладко по избор с помощта на пош с тънък накрайник. Поднасят се обилно поръсени с пудра захар.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

10.05.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.