


Домашни понички
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
220 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
100 мл прясно мляко
40 г масло
1 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 ампула ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
сладко от ягоди или малини за пълнеж
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с мекото масло, ванилията, захарта и прясното мляко.Брашното се смесва със солта и содата и се разбърква с течните съставки. Омесва се меко тесто и се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. С чаша или метален ринг с диаметър 7-8 см се изрязват кръгове. В дълбок съд за пържене се слага олио и поничките се пържат на маслена баня докато добият златист загар. След като са готови се пълнят със сладко по избор с помощта на пош с тънък накрайник. Поднасят се обилно поръсени с пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
