Вкусни понички
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел - екстра
400 г / една кофичка/ кисело мляко
130 гр пудра захар
2 ванилии
15 г бакпулвер
2 с. л. ракия
3 с. л. олио
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата. Добавят се пудрата захар и ванилиите. Следва киселото мляко, като сместа отново се разбърква. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Постепенно, лъжица по лъжица се добавя към останалите продукти. Накрая се добавят 3 с. л. олио, както и 2 с.л. ракия, която не позволява поничките да поемат от мазнината, в която се пържат.
2. Всичко се разбърква много добре с миксер. Получава се гладка смес, която е по - гъста от боза.
3. Сместа се изсипва в шприца за понички /на няколко пъти/ и се шприцова в предварително загрята мазнина.
4. Поничките се пържат в обилна мазнина на средна степен на котлона. Обръщат се, за да се изпържат от двете страни.
5. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервират се поръсени с пудра захар, разтопен шоколад, топинг или друго.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване