Вкусни понички


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел - екстра
400 г / една кофичка/ кисело мляко
130 гр пудра захар
2 ванилии
15 г бакпулвер
2 с. л. ракия
3 с. л. олио
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата. Добавят се пудрата захар и ванилиите. Следва киселото мляко, като сместа отново се разбърква. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Постепенно, лъжица по лъжица се добавя към останалите продукти. Накрая се добавят 3 с. л. олио, както и 2 с.л. ракия, която не позволява поничките да поемат от мазнината, в която се пържат.

2. Всичко се разбърква много добре с миксер. Получава се гладка смес, която е по - гъста от боза.

3. Сместа се изсипва в шприца за понички /на няколко пъти/ и се шприцова в предварително загрята мазнина.

4. Поничките се пържат в обилна мазнина на средна степен на котлона. Обръщат се, за да се изпържат от двете страни.

5. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервират се поръсени с пудра захар, разтопен шоколад, топинг или друго.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.