Домашни постни бисквити


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
3/4 ч.ч. тиквено пюре
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
¾ ч.ч. орехи (едро смлени)
1 ч.л. сода
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч. л. канела

 

За поръсване:
1 ч. л. канела
1 с.л. захар
25 броя орехови ядки

Начин на приготвяне:

В купа сложете пюрето, добавете захарта и разбийте. Добавете олиото и содата разтворена в оцета. Прибавете пресятото брашно и хубаво разбъркайте. Накрая прибавете орехите и канелата. С влажни ръце оформете топчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. В купа смесете захарта и канелата .Поръсете всяко топче и поставете по една половинка орехова ядка. Печете на 180градуса около 15-17минути. Извадете и оставете да се охладят.

Рецептата е предоставена от Добринка Петкова (Печени предизвикателства – Декември 2017)

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

07.01.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.