


Домашни постни бисквити
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
3/4 ч.ч. тиквено пюре
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
¾ ч.ч. орехи (едро смлени)
1 ч.л. сода
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч. л. канела
За поръсване:
1 ч. л. канела
1 с.л. захар
25 броя орехови ядки
Начин на приготвяне:
В купа сложете пюрето, добавете захарта и разбийте. Добавете олиото и содата разтворена в оцета. Прибавете пресятото брашно и хубаво разбъркайте. Накрая прибавете орехите и канелата. С влажни ръце оформете топчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. В купа смесете захарта и канелата .Поръсете всяко топче и поставете по една половинка орехова ядка. Печете на 180градуса около 15-17минути. Извадете и оставете да се охладят.
Рецептата е предоставена от Добринка Петкова (Печени предизвикателства – Декември 2017)

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
