Домашно руло с мармалад
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София мел Екстра
6 яйца
6 суп. лъж. олио
1 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
мармалад - 1 бурканче 400 - 500 г
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата, прибавя се захарта. Добавя се и олиото, като се бърка до пълното му смесване. Накрая се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
2. Готовата смес се изсипва в голямата тава на печката, постлана с хартия за печене.
3. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути, в зависимост от фурната. Още топло, се маже равномерно с мармалада и се завива на възможно стегнато руло, като за завиването си помагате с хартията за печене. Оставя за кратко да изстине. Може да се поръси с пудра захар или да се украси по желание.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Илияна Иванова от Благоевград

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
