Домашно руло с мармалад


Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно София мел Екстра
6 яйца
6 суп. лъж. олио
1 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
мармалад - 1 бурканче 400 - 500 г

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата, прибавя се захарта. Добавя се и олиото, като се бърка до пълното му смесване. Накрая се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

2. Готовата смес се изсипва в голямата тава на печката, постлана с хартия за печене.

3. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути, в зависимост от фурната. Още топло, се маже равномерно с мармалада и се завива на възможно стегнато руло, като за завиването си помагате с хартията за печене. Оставя за кратко да изстине. Може да се поръси с пудра захар или да се украси по желание.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Илияна Иванова от Благоевград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

20.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.