Еклери с домашен крем


Сладкиши

Необходими продукти:

1ч.ч брашно София Мел Класик или Екстра
5 бр. Яйца
1 ч.ч вода
125 гр. Масло
Щипка сол
Щипка захар
1 л прясно мляко
1 ч.ч захар
2 ванилии
100 гр. Масло
7 с.л. брашно
1 бр. Яйца

Начин на приготвяне:

За пареното тесто
1. 
В тенджера изсипвате маслото, водата, захарта и солта, след което я слагате на котлона, докато сместа заври. След като сместа заври изсипвате в нея наведнъж брашното и започвате да бъркате енергично с дървена лъжица, докато се получи тесто, което започне да се отделя от стените на съда.

2. След това прехвърлете сместа в купа и изчакайте леко да се охлади.

3. В охладеното, но топло тесто прибавяйте едно от яйцата и разбъркайте отново с дървената лъжица, докато тестото поеме яйцето.

4. Следвайки същата процедура едно по едно добавете още четири яйца.

5. Трябва да се получи стегнато гладко и лъскаво тесто. Може да оформите еклерите с помощта на лъжица или пош.

6. Печете в тава застлана с хартия за печене във фурна на 200 градуса за около 25-30мин. (Не отваряйте вратата, докато се пекът и не използвайте вентилатор) след като се опечат ги извадете и докато ги чакате да изтинат направете крема.

За домашния млечен крем
1. В тенджера изсипете 800мл мляко и оставете на котлона да заври.

2. До като заври в купа разбийте яйцата, захарта, брашното и останалото мляко. Трябва да получите гъста смес.

3. След като млякото е завряло изсипвате сместа на тънка струйка и бъркате енергично, в получения крем добавяте маслото и ванилиите.

4. Пълнете еклерите с помощта на пош или лъжичка. 

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Снежана Игнатова от Селановци

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

19.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.