Еклери с домашен крем
Сладкиши
Необходими продукти:
1ч.ч брашно София Мел Класик или Екстра
5 бр. Яйца
1 ч.ч вода
125 гр. Масло
Щипка сол
Щипка захар
1 л прясно мляко
1 ч.ч захар
2 ванилии
100 гр. Масло
7 с.л. брашно
1 бр. Яйца
Начин на приготвяне:
За пареното тесто
1. В тенджера изсипвате маслото, водата, захарта и солта, след което я слагате на котлона, докато сместа заври. След като сместа заври изсипвате в нея наведнъж брашното и започвате да бъркате енергично с дървена лъжица, докато се получи тесто, което започне да се отделя от стените на съда.
2. След това прехвърлете сместа в купа и изчакайте леко да се охлади.
3. В охладеното, но топло тесто прибавяйте едно от яйцата и разбъркайте отново с дървената лъжица, докато тестото поеме яйцето.
4. Следвайки същата процедура едно по едно добавете още четири яйца.
5. Трябва да се получи стегнато гладко и лъскаво тесто. Може да оформите еклерите с помощта на лъжица или пош.
6. Печете в тава застлана с хартия за печене във фурна на 200 градуса за около 25-30мин. (Не отваряйте вратата, докато се пекът и не използвайте вентилатор) след като се опечат ги извадете и докато ги чакате да изтинат направете крема.
За домашния млечен крем
1. В тенджера изсипете 800мл мляко и оставете на котлона да заври.
2. До като заври в купа разбийте яйцата, захарта, брашното и останалото мляко. Трябва да получите гъста смес.
3. След като млякото е завряло изсипвате сместа на тънка струйка и бъркате енергично, в получения крем добавяте маслото и ванилиите.
4. Пълнете еклерите с помощта на пош или лъжичка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Снежана Игнатова от Селановци
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване