


През лятото обичам лесни и свежи десерти. Рецептата за Еврейски боровинков кейк със заквасена сметана е точно такава - лесна и много вкусна! Ухае на боровинки, които му придават лека киселинност.
Еврейски боровинков кейк със заквасена сметана
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно Екстра София Мел
1 ч.ч. захар
60 г меко масло
2 яйца
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 и 1/4 ч.ч. пресни боровинки
2 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете измитите боровинки в купа и ги поръсете с две супени лъжици брашно. Разклатете добре. По този начин боровинките няма да потънат.
Разбийте с миксер захарта и мекото масло. Добавете яйцата и заквасената сметана. Овкусете с ванилия. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и щипка сол. Добавете го в сместа. Изсипете боровинките в сместа и нежно разбъркайте.
Намажете форма за кекс с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа. Печете кейка 45 минути до готовност. Проверете с клечка.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
