


Фунийки с млечен крем
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
за фунийките:
4-5 кори за баница София мел
70 грама краве масло
за крема:
500 милилитра прясно мляко
120 грама захар
2 яйца
70 грама царевично нишесте
30 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Намажете кора за баница до половината с разтопено масло. Сгънете на две. Разрежете на две части по дължина всяка от двете части. След това разрежете всяка дълга част на три по дължина, така че да се получат три квадрата. Навийте всеки квадрат около метални фунийки. Изрежете стърчащите крайчета и намажете с масло, с помощта на четка, там, където се стърчат някакви части. Идеята е да прилепнат добре.
Повторете процедурата с останалите кори за баница. Сложете хартия за печене в тава и подредете фунийките на разстояние една от друга. Печете на 180 градуса за 5-6 минути. След това ги извадете от фурната и оставете да изстинат в тавата.
Пригответе крема като сложите в касерола млякото, захарта, яйцата, нишестето. Разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Свалете от котлона, добавете маслото и разбъркайте. Напълнете сместа в сладкарски пош. Напълнете фунийките с крем. Подредете ги в купичка, за да стоят изправени. Сложете ги в хладилник, за да стегне крема.
След това ги подредете в чиния и поръсете с пудра захар. Съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
