Галет с праскови и сливи
Сладкиши

Необходими продукти:

360 г брашно София мел екстра
125 г масло
2бр. яйца
100 г пудра захар
1 ванилия
30 г кристална захар
2-3 бр. праскови
2-3 бр. сини сливи
2-3 капки лимонов сок

Начин на приготвяне:

В купа с вилица разбийте леко два жълтъка и един белтък, като останалия заделете за намазване на сладкиша преди печене.
Към тях прибавете пудрата захар, а след това последователно маслото, ванилията и брашното, като замесите меко, съвсем леко лепнещо тестото.

Прехвърлете го върху стреч фолио, оформете на правоъгълник и опаковайте.
Прибирете в хладилника за около половин-един час докато стегне.
През това време измийте и нарежете плодовете не резени. Прибавете малко лимонов сок към тях за да не потъмнеят.

След като тестото е готово, върху хартия за печене разточете масленото тесто, докато е още студено. Изрежете от него кръг с размери около 30 см и заделете изрезките за украса. Наредете плодовете в кръг, като поставите сливите средата , а около тях резените праскови. Оставете около 3-4 см разстояние от тестото, което да повиете нагоре, така че да завиете плодовете.

По желание украсете с остатъка от тестото и намажете сладкиша с леко разбития останал белтък. Поръсете с кристална захар и сложете да се пече на 180 градуса за около половин час.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.09.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.