Ябълков маслен щрудел


Сладкиши

Необходими продукти:

120 г бяло пшенично брашно София Мел
120 г масло
120 г фини овесени ядки
3 яйца
150 г захар
3 големи ябълки
1 портокал
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Маслото се разтопява и се разбива със захарта с миксер.

2. Добавят се и яйцата.

3. В отделна купа се комбинират пресятото брашно, овесените ядки, бакпулвера и канела. Добавят се към яйчената смес.

4. Портокала се изцежда и се смесва с нарязаните на кубчета ябълки, след което се добавят към сместа. Избраната тавичка се намазва с масло и се поръсва с брашно.

5. Изсипва се сместа и се пече за 45 мин. на 180 градуса. След като изстине може да се поръси с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Петя Церова от Пловдив

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

10.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.