Ябълков маслен щрудел
Сладкиши
Необходими продукти:
120 г бяло пшенично брашно София Мел
120 г масло
120 г фини овесени ядки
3 яйца
150 г захар
3 големи ябълки
1 портокал
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. Маслото се разтопява и се разбива със захарта с миксер.
2. Добавят се и яйцата.
3. В отделна купа се комбинират пресятото брашно, овесените ядки, бакпулвера и канела. Добавят се към яйчената смес.
4. Портокала се изцежда и се смесва с нарязаните на кубчета ябълки, след което се добавят към сместа. Избраната тавичка се намазва с масло и се поръсва с брашно.
5. Изсипва се сместа и се пече за 45 мин. на 180 градуса. След като изстине може да се поръси с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Церова от Пловдив
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване