Ябълков пай


Сладкиши

Необходими продукти:

Брашно София мел класик - 1 чаша
Бакпулвер - 2 ч.л.
Захар - 1 чаша
Канела - 1 ч.л.
Ванилия - 10 г
Ябълки - около 1 кг
Краве масло - 130 г

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера. Разбъркваме добре и след това добавяме захарта, канелата и ванилията. Разделяме сместа на 3 части.

2. Обелваме, почистваме и настъргваме на едро ябълките. Разделяме ги на 2 части.

3. В покрита с хартия за печене тавичка разстиламе първо един слой от сухата смес, след това едната част от настърганите ябълки, отново сухата смес, после пак настърганите ябълки и най-отгоре завършваме със сухата смес.

4. Накрая настъргваме отгоре кравето масло.

5. Слагаме паят да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. След това изключваме и оставяме паят за още 10 минути във фурната.

6. По желание отгоре украсяваме с ядки, стафиди или шоколад.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Светла Насвади от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.