Ябълков пай
Сладкиши
Необходими продукти:
Брашно София мел класик - 1 чаша
Бакпулвер - 2 ч.л.
Захар - 1 чаша
Канела - 1 ч.л.
Ванилия - 10 г
Ябълки - около 1 кг
Краве масло - 130 г
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера. Разбъркваме добре и след това добавяме захарта, канелата и ванилията. Разделяме сместа на 3 части.
2. Обелваме, почистваме и настъргваме на едро ябълките. Разделяме ги на 2 части.
3. В покрита с хартия за печене тавичка разстиламе първо един слой от сухата смес, след това едната част от настърганите ябълки, отново сухата смес, после пак настърганите ябълки и най-отгоре завършваме със сухата смес.
4. Накрая настъргваме отгоре кравето масло.
5. Слагаме паят да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. След това изключваме и оставяме паят за още 10 минути във фурната.
6. По желание отгоре украсяваме с ядки, стафиди или шоколад.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Светла Насвади от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
