Ябълков пай
Сладкиши
Необходими продукти:
3ч брашно
1ч.л. сол
1 чаша масло
1/2 чаша студена вода
1 яйце
1/2 с.л. оцет
6-7 ябълки
1ч.л индийски орехче и 1 канела
1 ч.л нишесте за сгъстяване
1 чаша захар
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Замесва се тесто и се разделя на две части, за дъно и за капак на пая.
2. За пълнежа: В подходящ съд слагаме обелените и предварително нарязани ябълки, добавяме щипка сол, канела, индийско орехче малко вода, 2 с.л. масло и лимоновия сок. Накрая като заври добавяме разтвореното в малко вода нишесте.
3. Изсипваме изстиналия пълнеж в тавичката с предварително разточената кора за дъно на пая. Затваряме с разточения капак на пая, като пробиваме няколко дупки, или цепнатини с ножа преди да покрием пая.
4. Печем на 200 градуса 20 минути, до загар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Бързакова от София-Град
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
