Ябълков сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч. ч. бяло брашно София Мел
1 ч. ч. захар
4 яйца
1 бакпулвер
1 пакет чаени бисквити
1 масло
4 ябълки
100 г. орехи
канела на вкус
Начин на приготвяне:
1. В купа се слагат яйцата, захарта и с миксер се разбиват.
2. Брашното се пресява и добавяме маслото, разтопено директно в тавата.
3. Върху него подреждаме бисквитите, отгоре разполагаме обелените и нарязани на филийки с дебелина около 0.5 см. ябълки.
4. После слагаме орехите и канелата и отгоре разпредяме сместа от купата.
5. Пече се в загрята на 160 градуса фурна около 30 - 35 мин. или до златиста коричка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Михаела Кирова от Пазарджик

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
