Ябълков сладкиш


Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч. ч. бяло брашно София Мел
1 ч. ч. захар
4 яйца
1 бакпулвер
1 пакет чаени бисквити
1 масло
4 ябълки
100 г. орехи
канела на вкус

Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат яйцата, захарта и с миксер се разбиват.

2. Брашното се пресява и добавяме маслото, разтопено директно в тавата. 

3. Върху него подреждаме бисквитите, отгоре разполагаме обелените и нарязани на филийки с дебелина около 0.5 см. ябълки.

4. После слагаме орехите и канелата и отгоре разпредяме сместа от купата.

5. Пече се в загрята на 160 градуса фурна около 30 - 35 мин. или до златиста коричка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Михаела Кирова от Пазарджик

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.