Ябълкови мъфини


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

250 г брашно София мел Класик
1 бр яйце
130 г олио
150 г мед
100 г захар
30 г прясно мляко
30 г кисело мляко
2 ч.л. бакпулвер
1 бр. ванилия
1 ч.л. канела
2 бр. средно големи ябълки
Филирани бадеми за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Първо предварително си пресяваме брашното заедно с бакпулвера, ванилията и канелата. В купа разбиваме яйцето и захарта, докато захарта се разтвори. След това добавяме двата вида мляко, олиото и меда. Като се получи хомогенна смес почваме да прибавяме сухите съставки.

2. Получава се не много гъсто лепкаво тесто.

3. Почистваме ябълките, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към сместа, като разбъркваме с шпатула. Поставяме леко намаслени хартиени формички в тавата и ги пълним на 2/3 със сместа. Поръсваме с филираните бадеми и печем на 180° за около 25-30 минути.

Дозата е за около 18 мъфина.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Yulia Ilieva от Разград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.