Ябълкови мъфини
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
250 г брашно София мел Класик
1 бр яйце
130 г олио
150 г мед
100 г захар
30 г прясно мляко
30 г кисело мляко
2 ч.л. бакпулвер
1 бр. ванилия
1 ч.л. канела
2 бр. средно големи ябълки
Филирани бадеми за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Първо предварително си пресяваме брашното заедно с бакпулвера, ванилията и канелата. В купа разбиваме яйцето и захарта, докато захарта се разтвори. След това добавяме двата вида мляко, олиото и меда. Като се получи хомогенна смес почваме да прибавяме сухите съставки.
2. Получава се не много гъсто лепкаво тесто.
3. Почистваме ябълките, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към сместа, като разбъркваме с шпатула. Поставяме леко намаслени хартиени формички в тавата и ги пълним на 2/3 със сместа. Поръсваме с филираните бадеми и печем на 180° за около 25-30 минути.
Дозата е за около 18 мъфина.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Yulia Ilieva от Разград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване