През Ноември в студеното време ви каня да отскочим до слънчева Испания и да се насладим на един изключително богат на вкус, влажен и вкусен Испански, лимонов пай. Ухае на лимон и бадеми. Различното при него е, че се приготвя със зехтин, който му дава една много нежна мекота. В рецептата, също така, не се използва никакъв бакпулвер и въпреки това кексът бухва чудесно, благодарение на брашно за Кекс на София Мел. Кейкът е идеален за сутрешното ви кафе на закуска.
Испански, лимонов кейк с бадеми
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно София Мел за Кекс (200 г)
1/4 ч.ч. сурови бадеми, смлени (40 г)
1/4 кафена лъжичка сол
1 ч.ч. захар (170 г)
кората от два лимона
3 големи яйца
1/4 ч.ч. лимонов сок (30 мл.)
1 ч.ч. скир (200 г) (или заквасена сметана)
2/3 ч.ч. качествен зехтин (130 мл.)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В купа смесете брашното, смлените бадеми и солта. Разбъркайте добре.
В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта, докато сместа побелее и се вдигне. Добавете лимоновия сок и лимоновата кора. След това налейте зехтина и сложете скира. На финала добавете сместа с брашното, като бъркате с шпатула, колкото да се поеме добре.
Покрийте продълговата форма за кекс с хартия за печене. Излейте сместа в нея и печете 50 минути до готовност.
Охладете и поръсете с пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване