Какаов кекс с ганаш


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

3 ч.ч брашно София мел Класик
2 ч.ч вода
¾ ч.ч растително масло
2 ч.ч захар
1/2 чаша какао на прах
4 ч. лъжички бакпулвер
1 ванилия
За ганаша:
1 с.л нишесте
3 с.л пудра захар
3 с.л какао на прах
80 мл вода

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете водата и растителната мазнина. В отделен съд сипете брашното и смесете с ванилията, бакпулвера, захарта и какаото. Разбъркайте добре с шпатула, докато компонентите се смесят, а след това сипете водата и сразбийте с миксер, докато сместа стане еднородна.

2. Изсипете получената смес във форма за печене и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 40-45 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.

3. Пригответе ганаша, като в подходящ съд смесите нишестето заедно с пудрата захар и какаото. Сипете водата и разбъркайте. Поставете на котлона и гответе за няколко минути или докато сместа се сгъсти .

4. Извадете охладения блат и формата за печене и полейте с крема.

5. Оставете да се охлади напълно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

23.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.