


Какаови бонбони
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
280 г брашно София Мел Екстра
200 г меко масло (на стайна температура)
200 г захар
200 мл прясно мляко
какао
Начин на приготвяне:
Брашното се изсипва в сух, незалепващ тиган и се запича на котлона при непрекъснато бъркане за около 10 минути, докато получи жълт цвят.
След това се поставя в купа, докато е още горещо и към него се добавя мекото масло.
В касерола се загрява млякото със захарта до пълното ѝ разтваряне.
Млякото постепенно се добавя към брашното до получаване на меко лепкаво тесто. Към сместа се прибавя и 1 с. л. какао на прах.
От тестото се оформят малки топки, които се овалват в какао.
Готовите бонбони се оставят да стегнат в хладилника.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
