Какаови бонбони
Дребни сладки, Други сладки печива

Необходими продукти:

280 г брашно София Мел Екстра
200 г меко масло (на стайна температура)
200 г захар
200 мл прясно мляко
какао

Начин на приготвяне:

Брашното се изсипва в сух, незалепващ тиган и се запича на котлона при непрекъснато бъркане за около 10 минути, докато получи жълт цвят.

След това се поставя в купа, докато е още горещо и към него се добавя мекото масло.
В касерола се загрява млякото със захарта до пълното ѝ разтваряне.

Млякото постепенно се добавя към брашното до получаване на меко лепкаво тесто. Към сместа се прибавя и 1 с. л. какао на прах.
От тестото се оформят малки топки, които се овалват в какао.

Готовите бонбони се оставят да стегнат в хладилника.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.08.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.