Канелен ябълков сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
360 г брашно София мел
245 г захар
340 мл прясно мляко
1 с.л. ванилова есенция
2 големи яйца
230 г разтопено масло
1 ч.л. бакпулвер
150 г кафява захар
3 с.л. канела
2 средно големи ябълки
200 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. За сладкиша: В купа се смесват 110 г разтопено масло с 200 г захар. Добавят се яйцата и се разбива с миксер. Сипват се 300 мл прясно мляко и ванилия. След това се добавя брашното и бакпулвера и отново се разбива с миксер.
2. Ябълков микс: Ябълките се нарязват на ситно и се смесват с 1 с.л. канела и 45 г захар. Добавят се към сместа за сладкиша и се разбъркват. Сместа се слага в добре омазнена тава.
3. За канелената извивка: Смесват се 120 г разтопено масло с кафявата захар и останалите 2 с.л. канела. Преди да се сложи да се пече, канелената извивка се сипва върху сместа в тавата. Слага се да се пече на 170 С за 40-45 мин. Глазура: Разбърква се пудра захар и останалите 40 мл мляко. След като се извади от фурната, сладкишът се сиропира с глазурата. Оставя се да се охлади и е готов за консумация.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елица Кръстева от град София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
