Канелен ябълков сладкиш


Сладкиши

Необходими продукти:

360 г брашно София мел
245 г захар
340 мл прясно мляко
1 с.л. ванилова есенция
2 големи яйца
230 г разтопено масло
1 ч.л. бакпулвер
150 г кафява захар
3 с.л. канела
2 средно големи ябълки
200 г пудра захар

Начин на приготвяне:

1. За сладкиша: В купа се смесват 110 г разтопено масло с 200 г захар. Добавят се яйцата и се разбива с миксер. Сипват се 300 мл прясно мляко и ванилия. След това се добавя брашното и бакпулвера и отново се разбива с миксер.

2. Ябълков микс: Ябълките се нарязват на ситно и се смесват с 1 с.л. канела и 45 г захар. Добавят се към сместа за сладкиша и се разбъркват. Сместа се слага в добре омазнена тава.

3. За канелената извивка: Смесват се 120 г разтопено масло с кафявата захар и останалите 2 с.л. канела. Преди да се сложи да се пече, канелената извивка се сипва върху сместа в тавата. Слага се да се пече на 170 С за 40-45 мин. Глазура: Разбърква се пудра захар и останалите 40 мл мляко. След като се извади от фурната, сладкишът се сиропира с глазурата. Оставя се да се охлади и е готов за консумация.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елица Кръстева от град София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

09.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.