Карамелен сладкиш с праскови Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел за Кекс
4 яйца
180 г захар
1 бакпулвер
1 ванилия
50 мл олио
2 праскови

За карамела:
4 с.л. захар
200 мл сметана

Начин на приготвяне:

Нарежете прасковите на резени. Смесете останалите продукти и разбийте с миксер до получаване на еднородна смес. Намажете формичката за печене с масло и наредете прасковите, а след това поръсете с малко захар. Изсипете кексовата смес отгоре и печете във фурна на 170 градуса до готовност - около 35-40 минути. След като готовият сладкиш е готов и изстинал, пригответе карамелената заливка. Сложете захарта в касерола и когато се карамелизира, сложете сметаната. Бъркайте докато захарта и сметаната се смесят и няма бучки. Оставете карамела малко да се охлади и залейте сладкиша с него.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.06.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.