


Карамелен сладкиш с праскови
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел за Кекс
4 яйца
180 г захар
1 бакпулвер
1 ванилия
50 мл олио
2 праскови
За карамела:
4 с.л. захар
200 мл сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете прасковите на резени. Смесете останалите продукти и разбийте с миксер до получаване на еднородна смес. Намажете формичката за печене с масло и наредете прасковите, а след това поръсете с малко захар. Изсипете кексовата смес отгоре и печете във фурна на 170 градуса до готовност - около 35-40 минути. След като готовият сладкиш е готов и изстинал, пригответе карамелената заливка. Сложете захарта в касерола и когато се карамелизира, сложете сметаната. Бъркайте докато захарта и сметаната се смесят и няма бучки. Оставете карамела малко да се охлади и залейте сладкиша с него.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
