


Кейк с моркови и орехи
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
340 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
200 г захар
150 мл олио
50 мл гореща вода
3 моркова
150 г орехи
1 бакпулвер
1 ванилия
½ ч. л. канела
настъргана кора на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер, след което към тях се добавя захарта и отново се разбиват. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, ванилията, канелата и настърганата лимонова кора. Всичко се разбърква.
Към яйчената смес се добавят сухите съставки и се разбърква отново. Изсипва се горещата вода, разбърква се и се добавя олиото. След получаването на еднородна смес се добавят блиндираните моркови и натрошените на ситно орехи. Тестото се разбърква с лъжица.
Форма за кекс или тава се намазнява, след което сместа се изсипва и разпределя равномерно. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
